Bel 040 25 11 333

Van 1986 naar 2022. Meer dan 36 jaar salaris innovatie.

Terwijl heel Europa meebrult met ‘The Final Countdown’en het eerste computervirus (per ongeluk) op de mensheid wordt losgelaten, besluit een enthousiaste entrepreneur dat het handmatig verwerken van salarissen eigenlijk niet past bij het moderne 1986. Hij laat een digitaal alternatief ontwikkelen, waarmee de geboorte van Salar een feit is. Het pakket wint de jaren erop snel aan populariteit, verruilt het bescheiden DOS-huisje in 1997 voor een besturingssysteem met uitzicht en wordt continu doorontwikkeld. 


Intussen is WinSalar het tweede huis van ontelbare salarisprofessionals en worden er maandelijks zo’n 300.000 salarissen mee verwerkt. Voor SALAR Software geen reden om een lagere ontwikkelversnelling op te zoeken. Integendeel zelfs, want in jubileumjaar 2016 wordt het online personeels- en salarisplatform SalarFusion geïntroduceerd.



In 2019 is SalarFusion op volle stoom gekomen en schakelen gebruikers over naar de gemakken van de cloud. Ook meer en meer gebruikers van andere pakketten zien genoeg voordelen om de sprong voorwaarts naar SalarFusion te maken.

Dit is het verhaal van SALAR Software:

  • 2020/2023
  • 2019/2010
  • 2009/2000
  • 1999/1986
2020/2023
2023

Vanaf 2023 wordt enkel SalarFusion onderhouden en uitgeleverd, het afscheid van WinSalar is definitief.

2022

Door de ontwikkelingsfocus te richten op SalarFusion, komt De Kracht van Eenvoud steeds meer tot zijn recht. Tevens is de look & feel van SalarFusion aangepast en zijn de gebruikte technieken geüpdated.

2021

Definitieve aankondiging dat WinSalar 2022 het laatste jaar in gaat.

Op 17 december 2021 bereikte ons het verdrietige nieuws dat Cees van Helden, oprichter van SALAR Software overleden is na een kortstondig ziekbed.

Cees was een inspiratie voor velen en zeker voor de collega’s van SALAR Software. In 1988 richtte hij D.C.W. Consultants B.V. op, en lang nadat hij de leiding overgedragen had, bleef hij een graag geziene gast op de Luchthavenweg. 

Door zijn ervaringen bij de ontwikkeling van de software en daarnaast op de Grote Vaart en het SALAR ballonvaart team, kan met recht gezegd worden dat hij een pionier ter land, ter zee en in de lucht was.


2020

De SalarFusion portalen voor de werkgever(s) en werknemers zijn verder uitgebreid. Zo is het eenvoudig om periodieke mutaties d.m.v. een excel sheet te uploaden en direct te verwerken.

2019/2010
2019

De handelsnaam SALAR Nederland verandert in SALAR Software. 

Onze salaris kennis en wet- en regelgeving zetten wij om in Salarissoftware. Met deze software SalarFusion is het voor iedere ondernemer zeer eenvoudig om zijn eigen salarisadministratie “in de cloud” te verwerken De Kracht van Eenvoud.

2018

Sinds mei is SALAR Nederland weer een puur familiebedrijf. De heer Van den Biggelaar heeft na 25 jaar namelijk afscheid van onze organisatie genomen, waarmee alle aandelen weer in handen van de familie Van Helden zijn. Onze nieuwe Algemeen Directeur Peter van Helden zal de ingezette koers richting de cloud in versneld tempo voortzetten, er zijn dit jaar 6 nieuwe collega’s bijgekomen om het SALAR-Team te versterken.

2017

SalarFusion komt commercieel op de Nederlandse markt, hierdoor bieden wij de voordeligste cloud oplossing voor de personeels- en salarisadministraties. Dit jaar zijn er 235 gebruikers die met SalarFusion werken.

2016

Online personeels- en salarisplatform SalarFusion wordt aan de wereld voorgesteld.

2015

Introductie van een frisse nieuwe huisstijl, logo én website, helemaal in lijn met de look & feel van SalarFusion.

2014

Op het LoonCongres in november, wordt de ‘officiële opvolger’ van WinSalar, het innovatieve SalarFusion, onthuld. Bestaande klanten kunnen vanaf 2015 met SalarFusion experimenteren.

2013

SalarFusion wordt, vooral op basis van gebruikersinput, doorontwikkeld, waarbij veel aandacht uitgaat naar het creëren van de perfecte workflow. In november 2013 wordt een bètaversie van het cloud-based pakket aan klanten gepresenteerd.

2012

De eerste screenshots en functionaliteiten van SalarFusion – de ‘opvolger’ van WinSalar – worden voorgesteld aan deelnemers van de ontbijtsessies; klanten die graag meepraten over de lay-out en inrichting van het nieuwe salarispakket.

2011

Succesvolle uitrol van het klantportaal mijn.salar.nl. Klanten krijgen toegang tot al hun gegevens, inclusief bijvoorbeeld facturen en pakketupdates. Bovendien kunnen online mutaties worden doorgevoerd.

2010

De contouren van een nieuwe generatie WinSalar worden zichtbaar. Als voorschot op die ontwikkeling wordt in het vierde kwartaal van 2010 een nieuw klantportaal gelanceerd. Alsmede een vernieuwde website.

2009/2000
2009

WinSalar wordt uitgebreid met een HRM-module. Signaleringen, contracten en documenten kunnen op werkgevers- en werknemersniveau worden toegevoegd en geraadpleegd.

2008

Het aantal met WinSalar verwerkte salarissen loopt op tot ruim 200.000 per maand.

2007

Lancering van SalarOnline. Dit online portaal biedt accountants, administratiekantoren en salarisprofessionals de kans om sneller en efficiënter met klanten of medewerkers te communiceren. Bovendien bevat het platform tools voor employee self services.

2006

Officiële invoering van de digitale loonaangifte. WinSalar BAPI blijkt de tests van de Belastingdienst met speels gemak te doorstaan en voldoet dus aan alle nieuwe eisen.

2005

Verhuizing van de Luchthavenweg 13 naar het Airport Office Center aan de Luchthavenweg 67 H.

2004

BAPI, de software voor digitale loonaangifte, wordt standaard met WinSalar meegeleverd.

2003

Als partner binnen LoonSOM – een samenwerkingsverband van SALAR Nederland, OCC en Microloon – wordt de BAPI module voor digitale aangifte ontwikkeld.

2001

De tweede grote belastingherziening is een feit.

2002

SALAR Nederland neemt de salarissoftware klanten van SnelStart over. Terwijl iedereen zijn of haar hart vasthoudt voor het ‘millennium probleem’ blijkt dit voor SALAR klanten geen problemen op te leveren; alles blijft naar behoren functioneren.

1999/1986
1999

Hoewel het DOS pakket nog veel wordt verkocht, introduceert SALAR als een van de eersten in Nederland een Windows-versie: de geboorte van WinSalar is een feit!

1997

Start van de ontwikkeling van WinSalar, het eerste volwaardige salarispakket voor Windows.

1996

In verband met snelle groei wordt besloten naar het Welschap Business Center in Eindhoven te verhuizen. In 1996 wordt ook de handelsnaam SALAR Nederland officieel gedeponeerd.

1991

Klanten van SALAR-IB en SALAR-VPB worden overgenomen door Montana, zodat D.C.W. Consultants zich ontwikkeld tot een pure salarisspecialist. In dit jaar blijkt het pand in Capelle aan den IJssel een maatje te klein en volgt de verhuizing naar Bladel.

1990

Het jaar van belastingherziening “Oort”; nieuwe regelgeving zorgt voor vele honderden nieuwe klanten die de salarisadministratie min of meer noodgedwongen moeten automatiseren.

1988

Introductie van SALAR voor DOS – een voor die tijd uiterst modern salarispakket dat wordt uitgebracht op ‘state-of-the-art’ 5 ¼ “ floppy disk. Oprichting van D.C.W. Consultants B.V., gevestigd te Capelle aan den IJssel.

1986

C. van Helden (1940) brengt salarispakket ‘Salar voor DOS’ op de markt. Hiermee speelt hij in op de snel toenemende populariteit (en bereikbaarheid) van pc’s.

Missie van SALAR Software

Wij ontwikkelen software waarmee gebruikers zo eenvoudig mogelijk de personeels- en salarisprocessen slim, samenhangend en schaalbaar kunnen verwerken. Onze software is daardoor een laagdrempelige oplossing voor iedereen -van startende ondernemer tot fulltime salarisadministrateur- om eenvoudig en effectief de salarisverwerking te beheren. 


Visie van SALAR Software

In de visie van SALAR Software vervagen momenteel op alle vlakken de traditionele grenzen tussen on- en offline in versneld tempo. Die verschuiving heeft ook consequenties voor de wijze waarop salarissen worden verwerkt en ondersteunende personeelsprocessen zijn ingericht. Medewerkers willen anno nu direct en volledig worden geïnformeerd over alle facetten van hun bestaan, inclusief arbeid-gerelateerde onderwerpen en dit ongeacht tijd, locatie, omgevingsfactoren of het apparaat dat voorhanden is. SALAR Software voldoet aan deze wens door online salarisverwerking tot de logische standaard te maken.

Technisch én inhoudelijk

Bij de supportafdeling van SALAR Software werken vakspecialisten die alle ins & outs van onze oplossingen kennen. Wij doen niets anders dan salarissoftware. Technische bottlenecks worden daardoor zeer snel en slagvaardig opgelost. Maar u kunt bij dezelfde mensen ook meer inhoudelijke vragen neerleggen. Over de effecten van nieuwe wet- en regelgeving bijvoorbeeld. Of over specifieke loonberekeningen. Wij geloven er namelijk in dat zinvolle ondersteuning staat of valt bij de kennis -zowel technisch als salarisinhoudelijke thema’s- van onze helpdeskmedewerkers. En daar investeren we dan ook doorlopend in.

Ad-hoc én permanent

SALAR Software helpt u graag om mogelijke bottlenecks weg te nemen: telefonisch, via de mail, of met behulp van onze chatfunctionaliteiten. Maar nog veel liever helpen we u permanent op de juiste weg. Zo kunt u deelnemen aan een inspirerende kennismakingstraining of kiezen voor verdiepende workshops, bijvoorbeeld over de platformen zelf of over actuele ontwikkelingen in HRM-land. Daarnaast heeft u toegang tot online trainingsvideo’s en kunt u altijd terugvallen op de expertise van onze enthousiaste consultants. Zo helpen zij bij het opzetten en inrichten van complexe administratieve omgevingen zodat ook die in het gebruik met SalarFusion eenvoudig worden.